05.03.2016 17:27

Huntelaar schiet Schalke 04 langs FC Köln

Klaas Jan Huntelaar heeft Schalke 04 zaterdag aan een overwinning op 1. FC Köln geholpen. De Nederlandse aanvoerder zette zijn ploeg al in de tweede minuut met een benutte strafschop op het goede spoor. De club uit Gelsenkirchen liep daarna uit naar een 3-1-zege in Keulen.

Max Meyer en de voor Huntelaar ingevallen Franco Di Santo maakten de andere doelpunten voor Schalke, tussendoor had Leonardo Bittencourt de spanning even teruggebracht. De 'Königsblauen' staan voorlopig vierde in de Bundesliga.

Zonder de nog altijd geblesseerde spits Bas Dost won VfL Wolfsburg met 2-1 van Borussia Mönchengladbach. Alle doelpunten vielen in de eerste 23 minuten. Julian Draxler en Max Kruse scoorden voor Wolfsburg, Raffael voor 'BMG'.

Bizar

De wedstrijd tussen FC Augsburg en Bayer Leverkusen kende een bizar verloop. De thuisclub van aanvoerder Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw stond na een uur met 3-0 voor, door drie treffers van de Zuid-Koreaan Koo Ja-cheol. In het laatste half uur kwam Leverkusen echter terug in de wedstrijd via Karim Bellarabi en een eigen doelpunt van Verhaegh. Diep in blessuretijd maakte Gouweleeuw hands, wat de verdediger op een rode kaart en een strafschop tegen kwam te staan. Hakan Calhanoglu bezorgde de bezoekers vanaf 11 meter nog een punt: 3-3.

De staartploegen Hannover 96 en Hoffenheim moesten allebei een zware nederlaag incasseren. Hekkensluiter Hannover (17 punten) ging met 4-1 onderuit bij Werder Bremen, Hoffenheim (21 punten) was kansloos bij VfB Stuttgart: 5-1.