09.03.2016 16:03

Van Persie gretig: "Ik wil meer prijzen"

Robin van Persie wist tijdens zijn carrière al een aantal prijzen te winnen, maar de Nederlandse aanvaller van Fenerbahçe is nog altijd ambitieus. Van Persie wil meer prijzen pakken.

"We boeken vooruitgang, ook als team", zegt Van Persie in de Portugese media. "Wie de goals maakt is niet het belangrijkste, het gaat erom dat we hard werken en onze wedstrijden winnen. Het is lastig om goed te presteren in zowel de Europa League als Turkse competitie. Maar we moeten proberen op alle fronten tot het einde mee te doen. In mijn carrière heb ik al wat prijzen gewonnen, een stuk of zes. Maar ik wil er méér. Als we er dit seizoen twee winnen zou dat geweldig zijn. Drie prijzen (landstitel, beker, Europa League, red.) zou een mirakel zijn."

Sporting Braga is in de Europa League de volgende tegenstander. Tijdens het seizoen 2012/2013 speelde Van Persie met Manchester United tegen Braga. "Ondanks dat we wonnen waren het twee zware wedstrijden. Sporting Braga heeft bewezen een sterke ploeg te hebben. Ook afgelopen zondag toen het van FC Porto (3-1, red.) won. Ik verwacht daarom dat het donderdag een interessante wedstrijd wordt. Fenerbahçe zal het spel moeten maken, aangezien ons ook nog een zware wedstrijd in Portugal wacht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner