14.03.2016 19:14

FC Groningen zwicht: Lukkien naar FC Emmen

Na lange onderhandelingen en zelfs een afwijzing vanuit FC Groningen gaat Dick Lukkien vanaf volgend seizoen toch aan de slag als trainer van FC Emmen. Dit maakt de Eredivisionist maandag bekend op de clubwebsite. Lukkien tekent een tweejarig contract bij de formatie uit de Jupiler League.

De huidige assistent-trainer van FC Groningen loopt vanaf 2010 rond bij de club, nadat hij daarvoor als assistent-trainer bij BV Veendam actief was. Hij kreeg Jong FC Groningen onder zijn hoede, maar sloot al snel aan bij het eerste elftal als assistent-trainer. Toen bekend werd dat Erwin van de Looi na het huidige seizoen vertrekt bij de Eredivisionist, werd Lukkien al snel naar voren geschoven om hem te vervangen.

FC Groningen keek echter naar trainers met meer ervaring, waarna Ernest Faber (NEC) werd vastgelegd. Hierop mocht Lukkien, die vorig seizoen ook al op gesprek kwam bij FC Emmen, opnieuw praten met de club uit Drenthe. In een eerder stadium wilde FC Groningen Lukkien niet laten gaan, maar in de zomer maakt de assistent-trainer alsnog de overstap naar de Jupiler League.

"Dick had bij ons nog een doorlopend contract, maar wij hadden met hem de afspraak gemaakt dat wanneer er zich in de zomer voor hem een kans zou voordoen om ergens anders als zelfstandig hoofdtrainer aan de slag te kunnen, wij daarin zouden meedenken", stelt algemeen directeur Hans Nijland op de clubwebsite van FC Groningen. "Nadat hij eerder al in beeld was bij FC Emmen, heeft Dick ons geïnformeerd over de hernieuwde belangstelling en zijn wij onze toezegging aan hem nagekomen en hebben we hem de vrijheid gegeven met FC Emmen tot een akkoord te komen."

FC Emmen staat momenteel vijfde in de Jupiler League en als dat zo blijft tot aan het einde van het seizoen, mag de club in de play-offs spelen voor promotie. Lukkien had bij FC Groningen nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner