30.03.2016 14:30

Tévez zag af van transfer naar Atlético Madrid

Carlos Tévez heeft balbezit tijdens het competitieduel Racing Club - Boca Juniors (28-02-2016).
Carlos Tévez heeft balbezit tijdens het competitieduel Racing Club - Boca Juniors (28-02-2016).

Carlos Tévez heeft afgelopen zomer een transfer naar Atlético Madrid afgewezen. De Argentijn vertrok bij Juventus en koos voor een terugkeer naar zijn vaderland. De aanvaller speelt op dit moment voor Boca Juniors.

"Ja, dat klopt", doelt Tévez op het feit dat Atlético Madrid een poging heeft gedaan om hem in Europa te houden. "Diego Simeone heeft gevraagd of ik voor Atlético Madrid wilde komen spelen. Voetballen in Spanje is iets dat ontbreekt in mijn carrière, maar ik kon op dat moment geen 'nee' meer zeggen tegen Boca Juniors. Ik had nog een aantal jaar in Spanje kunnen spelen en ik weet dat Atlético Madrid meespeelt voor het kampioenschap en de Champions League, maar ik heb besloten om het niet te doen."

"Atlético Madrid is de enige club uit Spanje geweest die me afgelopen zomer wilde aantrekken", vervolgt Tévez tegenover Marca. "Real Madrid heeft in een eerder stadium wel belangstelling getoond." Tévez kwam in de zomer van 2006 naar Europa, waar hij ging spelen voor West Ham United. Via Manchester United en Manchester City kwam de Argentijn uiteindelijk uit bij Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner