09.04.2016 20:32

Wolfsburg speelt gelijk bij rentree Dost

VfL Wolfsburg is er zaterdagavond niet in geslaagd te winnen van FSV Mainz 05. Bij de rentree van Nederlandse spits Bas Dost gaf Wolfsburg een voorsprong weg en werd het 1-1.

Pas in de tweede helft ontbrandde de wedstrijd met een doelpunt van André Schürrle. De Spaanse invaller Jairo bracht Mainz weer langszij. Dost, die begin dit jaar een breukje in zijn voet opliep en drie maanden niet speelde, maakte de wedstrijd niet vol. Na 71 minuten werd hij vervangen. Verdediger Bonfim Dante van Wolfsburg pakte in de slotfase twee keer geel in vijf minuten en mocht vertrekken.

Dinsdag speelt Wolfsburg in Spanje de return in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. Mede daarom spaarde trainer Dieter Hecking enkele basiskrachten. Wolfsburg verdedigt in Madrid een voorsprong van 2-0.