10.04.2016 12:35

Jans baalt van communicatie met Nottingham

PEC Zwolle-trainer Ron Jans (r.) heeft een serieuze blik tijdens een ontmoeting met VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn voorafgaand aan het bekerduel VVV-Venlo - PEC Zwolle. (16-12-2014)
PEC Zwolle-trainer Ron Jans (r.) heeft een serieuze blik tijdens een ontmoeting met VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn voorafgaand aan het bekerduel VVV-Venlo - PEC Zwolle. (16-12-2014)

PEC Zwolle wil graag langer door met Lars Veldwijk. De aanvaller wordt momenteel gehuurd van Nottingham Frrest. De Zwollenaren willen graag weten wat de Engelsen met hem van plan zijn volgend seizoen, maar krijgen geen contact met de club uit de Championship.

"Het is inderdaad heel lastig. De trainer is daar een paar weken geleden ontslagen. Ze hebben ook helemaal geen contact met Lars zelf. Alleen de fysiotherapeut vraagt af en toe of hij fit is. Het is echt een heel apart verhaal", geeft Ron Jans zondagochtend aan bij het programma De Tafel van Kees.

De communicatie met de Engelse club loopt dus erg stroef. De trainer van PEC Zwolle sprak daarover zijn ongenoegen uit. "Blijkbaar is geld daar zo makkelijk, of het interesseert ze misschien niet. Lars is afgelopen zomer naar ons gekomen en toen zei ik tegen hem: 'Je hebt nog nooit in de Eredivisie gespeeld. Ik denk dat je Eredivisie-waardig bent - en méér.'" Overigens had Jans dat niet juist, want Veldwijk speelde in 2012 ook voor FC Utrecht al vijf wedstrijden in de Eredivisie.

Veldwijk is bezig aan een uitstekend seizoen in Zwolle, want scoorde dit seizoen al dertien keer in 29 wedstrijden. Vanwege de sportieve prestaties van de spits, hoopt Jans de aanvaller volgend seizoen ook in zijn selectie te hebben. "Ik ben heel tevreden over zijn ontwikkeling. Ik hoop echt dat hij volgend jaar nog bij ons is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner