27.04.2016 09:03

TvdW: Janssen en Vermeij met hoge noteringen

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Omdat er twee speelrondes vlak achter elkaar plaatsen vonden, hebben we de belangrijkste bevindingen van speelronde 31 en 32 kort onder elkaar beschreven. We beginnen uiteraard bij speelronde 31, waar AZ, door de grote score tegen PEC Zwolle (5-1 winst), veruit als beste voor de dag kwam.

Speelronde 31
Arjan Zwinkels is de beste doelman van afgelopen speelronde. Namens ADO Den Haag hield hij zijn goal leeg en kreeg als rapportcijfer een 7. Dat cijfer kreeg ook Rasmus Lindgren toegewezen, die voor de tweede achtereenvolgende keer in het Team van de Week staat. De verdediger van FC Groningen vormt samen met AZ-verdediger Ron Vlaar, FC Twente-verdediger Timo Letschert en Vitesse-aanvoerder Guram Kashia de verdediging.

Op het middenveld keert Bart Ramselaar opnieuw terug in het Team van de Week. Waar de middenvelder in speelronde 29 al bij de besten zat, speelde hij ook nu weer een goede wedstrijd. Tegen Ajax werd knap met 2-2 gelijk gespeeld, mede door het goede optreden van Ramselaar. Naast hem zien we twee AZ-spelers: Markus Henriksen en Dabney dos Santos. Laatstgenoemde is de beste middenvelder van speelronde 31. De jonge middenvelder was één keer trefzeker.

De overige doelpunten in de wedstrijd van AZ tegen PEC Zwolle kwamen op naam van Vincent Janssen. De international was weer goed op dreef en verstevigde zijn koppositie als topscorer van de Eredivisie. Janssen maakte er maar liefst vier en kreeg daarvoor een 8.5 als cijfer. Samen met Oussama Idrissi van FC Groningen en de tweemaal trefzekere Luuk de Jong vormt hij de aanval.

Speelronde 32
Zijn naam zal waarschijnlijkst het vaakst voor zijn gekomen dit seizoen in het Team van de Week: Hidde Jurjus. Ook in de midweekse speelronde was de goalie van De Graafschap en Jong Oranje de beste keeper van allemaal. Hij kreeg een beoordeling van 7.38. Onder Jurjus een teamgenoot: Ted van de Pavert. Ook deze Superboer was de beste van zijn linie. Met een 7.13 deed hij het beter dan zijn collega-verdedigers: Héctor Moreno, Nick Viergever en Michtell Dijks.

Op het middenveld zien we ook terugkerende patronen. Wanneer er iemand van SC Cambuur bij het Team van de Week zit, is dat in de meeste gevallen Jack Byrne en ook nu is de huurling verkozen tot de beste elf van de midweekse speelronde. AZ-middenvelders zijn ook amper weg te denken en met Joris van Overeem wat er wat afgewisseld in het Team van de Week. Iemand wie ook amper weg te denken is, is PSV-spelmaker Davy Pröpper. De middenvelder kreeg een 7.38 voor zijn optreden tegen zijn oud werkgever Vitesse.

Ook in de voorhoede is een De Graafschap speler de beste. Vincent Vermeij scoorde twee keer tegen FC Utrecht in de met 0-2 gewonnen wedstrijd in de Domstad. Vermeij krijgt voor zijn optreden een 7.75 en dat is tevens ook de hoogste notering van de midweekse speelronde. Naast hem staan Arkadiusz Milik en Queensy Menig, beide met een 7.13. Milik scoorde net als Vermeij tweemaal. Menig scoorde één keer voor PEC Zwolle.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner