27.04.2016 11:16

Wildschut: "Ultieme doel is Premier League"

Wigan Athletic-aanvaller Yanic Wildschut (l.) vliegt langs zijn tegenstander Jordan Turnbull van Swindon Town. (25-03-2016)
Wigan Athletic-aanvaller Yanic Wildschut (l.) vliegt langs zijn tegenstander Jordan Turnbull van Swindon Town. (25-03-2016)

Yanic Wildschut heeft de droom om ooit te spelen in de Premier League nog niet uit zijn hoofd gezet. Met nog vier wedstrijden te gaan is Wigan Athletic officieus zeker van promotie naar het tweede niveau. Daarnaast is de aanvaller gekozen in het Team van het Jaar van de League One. Daarmee lijken de eerste stappen richting de Premier League te zijn gezet.

Wildschut is dus bezig aan een uitstekend seizoen. "De woorden van de manager, die had ik echt even nodig", geeft de 24-jarige speler aan in gesprek met Voetbal International. Het leek er in eerste instantie niet op dat Wildschut een succesvol seizoen zou spelen, want bij zijn vorige club, Middlesbrough, kwam hij amper aan spelen toe. "De manager (Aitor Karanka, red.) was niet bepaald een people-manager. De beste elf speelden en voor de anderen had hij geen aandacht."

De buitenspeler had geen zin om een plan te vertolken in het tweede elftal en zat in een moeilijke periode. "Totdat de manager van Wigan Athletic, Gary Caldwell, me belde", vervolgt de aanvaller. "Hij vertelde me dat hij me tegen Oldham Athletic (1-3 en Wildschut scoorde, red.) had zien spelen, dat ze me al een tijdje volgden, maar dat Middlesbrough me maar niet wilde laten gaan. Toen de club daar wel voor open stond, wilde hij toeslaan. Hij zei op die donderdag: 'Als je nu komt, sta je zaterdag al in de basis'. Vijf minuten later was het rond. Die woorden had ik echt even nodig."

Vanaf oktober, toen hij transfereerde naar Wigan Athletic, speelde hij haast onafgebroken in de basis. De teller staat inmiddels op 32 League One-duels, vijf doelpunten en tien assists. En met een contract tot 2019 zit het dus allemaal goed voor Wildschut. "Vorig seizoen heb ik maar elf wedstrijden in die competitie (Championship, red.) mogen spelen en ik vond dat ik niet op dat niveau misstond. Mijn ultieme doel blijft natuurlijk de Premier League, maar ik weet dat dat op dit moment nog te hoog gegrepen is. Eerst maar eens zorgen dat we er met Wigan inblijven komend seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner