29.04.2016 22:04

Dordt bezorgt Sparta eerste thuisnederlaag

Jeffry Fortes zorgt er na iets meer dan een uur spelen voor dat FC Dordrecht op een 2-3 voorsprong komt tegen Sparta Rotterdam. (29-04-2016)

Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd het seizoen in eigen huis ongeslagen af te sluiten. FC Dordrecht versloeg de kampioen met 2-3. Almere City boekte een ruime zege op Jong PSV: 7-0.

Jong PSV kreeg al na drie minuten rood via Olivier Rommens. Direct na rust kreeg Jordy de Wijs ook nog eens rood, waarna de Eindhovenaren het wel konden schudden. Almere City ging op zoek naar de grootste overwinning in het betaalde voetbal en dat lukte ook. Invaller Silvester van de Water maakte de vijfde en zesde treffer.

Sparta Rotterdam verloor in haar laatste thuisduel met 2-3 van FC Dordrecht. Daardoor verloor Sparta voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Dordrecht kwam al snel op 0-2 via Rangelo Janga en Alvin Daniels, maar de ploeg van Alex Pastoor kwam vrij snel weer terug tot 2-2. Stijn Spierings en Ryan Sanusi waren de doelpuntenmakers. Toch kon Dordt de drie punten pakken. Aanvoerder Jeffry Fortes kroonde zich tot matchwinner.

Go Ahead Eagles won in eigen huis vrij eenvoudig van NAC Breda. Hoewel NAC Breda voldoende kansen onbenut liet, was de zege toch terecht voor het effectievere Go Ahead. Leon de Kogel was met twee doelpunten weer belangrijk voor zijn ploeg, Elvio van Overbeek besliste vlak voor tijd de wedstrijd via een fraaie actie. Kenny van der Weg maakte de eretreffer voor NAC.

Maandag gaat de eerste ronde van de play-offs van start. FC Volendam treft MVV Maastricht en Almere City ontmoet FC Emmen.