01.05.2016 10:15

FC Basel pakt met bankzitter Boëtius landstitel

FC Basel is voor de zevende keer op rij de beste club van Zwitserland. De formatie, met Nederlander Jean-Paul Boëtius in de gelederen, won zaterdagavond met 2-1 van FC Sion en is daardoor niet meer in te halen door concurrent BSC Young Boys.

Boëtius bleef de hele kampioenswedstrijd op de bank zitten bij FC Basel. De oud-speler van Feyenoord krijgt maar weinig speeltijd in Zwitserland, dit seizoen kwam hij slechts veertien keer in actie voor de landskampioen. In die wedstrijden wist hij twee keer te scoren, één keer in de competitie en één keer in de Europa League.

Door het landskampioenschap meldt FC Basel zich volgend seizoen weer in de Champions League. Dit jaar werd de ploeg in de play-offs uitgeschakeld door Maccabi Tel Aviv, maar het vervolg in de Europa League verliep prima. De ploeg werd in de achtste finales uitgeschakeld door Sevilla. 

Voor FC Basel is het huidige landskampioenschap de negentiende titel in de historie van de club. FC Basel moet Grasshoppers Zürich nog voor zich dulden op de kampioenenlijst, maar is de laatste jaren dus bezig aan een flinke inhaalslag. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner