04.05.2016 20:16

Cole verlaat Engeland voor Verenigde Staten

Joe Cole vertrekt deze zomer naar het Amerikaanse Tampa Bay Rowdies, waar hij een contract voor anderhalf jaar heeft getekend. Cole komt van Coventry City, waar hij in het afgelopen half jaar veel aan de bak kwam in de League One, het derde voetbalniveau van Engeland.

De Tampa Bay Rowdies komen uit in de North American Soccer League (NASL), waar het seizoen van april tot en met eind oktober loopt. Cole stroomt na het seizoen in Engeland dus in tijdens het seizoen van de NASL, waar zijn nieuwe werkgever momenteel in de middenmoot staat.

"Niet alleen zijn ervaring op het veld, maar ook daarnaast, is van onschatbare waarde voor ons", stelt trainer Stuart Campbell, die zelf zijn hele carrière in Engeland speelde. "Ik merkte tijdens mijn gesprekken met Joe hoe gepassioneerd hij is over het spel en hoe graag hij wedstrijden wil winnen. Het vuur dat in hem zit, zorgt ervoor dat hij geweldige dingen kan doen voor de Tampa Bay Rowdies."

Ook Cole is blij met zijn transfers. "Ik heb mezelf altijd wel in de Verenigde Staten zien voetballen en toen kwam deze kans voorbij. Mijn familie en ik kwamen hier enkele maanden geleden en iedereen was ontzettend aardig, we voelden ons welkom. Ik kijk er erg naar uit om hier te starten, ik wil onderdeel zijn van een succesvol team."

De bekendste naam bij de selectie van Tampa Bay Rowdies is die van Freddy Adu. De Ghanees stond ooit te boek als zeer groot talent, maar is al jaren aan het afbouwen in kleinere competities.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner