04.05.2016 22:07

Goalie Hansen: "Moet wat veranderen bij ADO"

Dabney dos Santos (l.) is eerder bij de bal dan ADO Den Haag-doelman Martin Hansen, waardoor de speler van AZ kan scoren. (21-04-2016)
Dabney dos Santos (l.) is eerder bij de bal dan ADO Den Haag-doelman Martin Hansen, waardoor de speler van AZ kan scoren. (21-04-2016)

Eerste doelman Martin Hansen is niet blij met situaties waarin ADO Den Haag dit seizoen verkeerde. Vooral de financiële problemen zorgden voor druk bij de selectie van de Residentieclub, de Deen wil dat dit opgelost wordt.

"Het is teleurstellend dat we de play-offs niet hebben gehaald", opent de goalie het gesprek met Haagmedia. "Zelfs nooit twee keer op rij konden winnen. Je kan er van nu tot kerst nog over praten, maar uiteindelijk is een gebrek aan kwaliteit de oorzaak", zijn de harde woorden van Hansen, die dit seizoen nog maar één competitiewedstrijd miste.

De doelman is een sterkhouder bij ADO Den Haag, wat de club deed beslissen om een optie in zijn contract te lichten. De Scandinaviër ligt nu tot medio 2018 vast bij de Residentieclub, maar een zomers transfers behoort tot de mogelijkheden. "Ik leef bij de dag, zie wel wat er gebeurt. Er moet wel iets bij de club veranderen. Het is het beste voor iedereen dat de problemen snel zijn opgelost."

Hansen pakt ook zijn kans om zijn boosheid te uiten over de houding van de Deense voetbalbond. De goalie meent dat hij een kans moet krijgen bij de nationale ploeg. "Dat is misschien wel mijn grootste frustratie. In die twee jaar in Den Haag heeft er nooit iemand van de Deense bond geïnformeerd. Nooit zijn ze langsgekomen, terwijl ik goed stond te keepen."

"Daarom verwacht ik ook niet dat ik erbij zit op de trip naar Japan. Ja, natuurlijk heeft Kasper Schmeichel van Leicester City het seizoen van zijn leven. Maar daarachter zijn ook enkele plekken vrij. Maar goed, als ze niet de moeite nemen om te kijken, ga ik er geen aandacht aan besteden. Ik kan het toch niet veranderen. Dan kan ik me beter concentreren op ADO Den Haag en het seizoen op een mooie manier proberen af te sluiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner