05.05.2016 16:55

Muslin moet Serviërs naar het WK brengen

Standard Luik-trainer Slavoljub Muslin laat aan de vierde official zien hoe hoog een tegenstander met zijn been kwam. (15-08-2015)
Standard Luik-trainer Slavoljub Muslin laat aan de vierde official zien hoe hoog een tegenstander met zijn been kwam. (15-08-2015)

Slavoljub Muslin is benoemd tot de nieuwe bondscoach van Servië. De 62-jarige trainer is daarmee de opvolger van Radovan Curcic. Hij werd vorige week ontslagen nadat hij de Serviërs niet naar het EK wist te leiden.

Muslin heeft al de nodige ervaring als trainer. Sinds 1989 heeft hij liefst zeventien clubs onder zijn hoede gehad. Zijn laatste avontuur was echter geen succes. Bij het Belgische Standard Luik werd hij al na twee maanden ontslagen. 

De Servische oefenmeester heeft een contract tot en met het einde van de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 getekend. Mocht Muslin zich met Servië weten te kwalificeren, dan wordt zijn verbintenis automatisch verlengd.

De komst van de nieuwe bondscoach maakt de weg voor Ajacied Nemanja Gudelj en oud-speler van FC Twente Dušan Tadić weer helemaal vrij. Het duo weigerde onder de vorige bondscoach hun opwachting te maken voor hun land. Onder Muslin zou dat wel weer kunnen gebeuren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner