06.05.2016 15:23

Ten Hag wint Rinus Michels Award

Hoofdtrainer Erik ten Hag staat voor zijn dug-out tijdens de wedstrijd van zijn FC Utrecht tegen PEC Zwolle. (24-01-2016)
Hoofdtrainer Erik ten Hag staat voor zijn dug-out tijdens de wedstrijd van zijn FC Utrecht tegen PEC Zwolle. (24-01-2016)

Erik ten Hag heeft tijdens het trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels Award gewonnen. De trainer van FC Utrecht mag zich de beste trainer van het betaald voetbal noemen van het seizoen 2015/2016.

Ten Hag is de opvolger van Phillip Cocu. De trainer kreeg de voorkeur boven Frank de Boer (Ajax), Phillip Cocu (PSV), Ron Jans (PEC Zwolle) en John Stegeman (Heracles Almelo). De meerderheid van de hoofdcoaches uit de Eredivisie gaf zijn stem aan de oud-trainer van onder andere Go Ahead Eagles. Ten Hag maakt een uitstekend seizoen door met zijn FC Utrecht. Zo stonden de Domstedelingen in de bekerfinale (2-1 verloren van Feyenoord) en ook in de competitie gaat het goed met FC Utrecht met een vijfde plek.

Bij de amateurs werd Wilfred van Leeuwen verkozen tot trainer van het jaar. Hij zorgde dit seizoen voor een daverende verrassing met zijn VVSB. Hij loodste de Topklasser naar de halve finale van de KNVB-beker. Het was de eerste amateurclub sinds 1975 die dat bereikte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner