06.05.2016 18:04

Talenten Nederland u17 onderuit op het EK

Chinedu Ekene (l.) schiet op doel, maar doelman Mike van de Meulenhof (r.) kan keren tijdens de oefeninterland tussen Duitsland u17 en Oranje u17. (13-09-2015)
Chinedu Ekene (l.) schiet op doel, maar doelman Mike van de Meulenhof (r.) kan keren tijdens de oefeninterland tussen Duitsland u17 en Oranje u17. (13-09-2015)

Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien is het Europees Kampioenschap in Azerbeidzjan slecht begonnen. Het team van bondscoach Kees van Wonderen ging in groep D met 2-0 onderuit tegen titelkandidaat Spanje.

Jordi Mboula en Abel Ruiz, die beiden uitkomen in de jeugdopleiding van FC Barcelona, scoorden in de eerste en tweede helft. De Nederlandse talenten speelden niet eens zo slecht en hadden voldoende pogingen op doel, maar doelman Iñaki Peña, ook al in dienst van de Catalaanse club, had het vrijdag op zijn heupen.

Door de nederlaag in de eerste groepswedstrijd moet het Nederlands elftal presteren in de overige twee groepsduels. De u17 speelt nog tegen Italië en Servië, te beginnen met de Italianen op 9 mei. De volgende tegenstander van Oranje won de eerste groepswedstrijd met 2-1 van Servië, Gianluca Scamacca, spits van Jong PSV, scoorde de openingstreffer van de wedstrijd.

Bij Oranje u17 stonden spelers als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert (beiden Ajax), Donyell Malen (Arsenal), Boyd Reith en Dylan Vente (beiden Feyenoord) in de basisopstelling. De nummers twee van de groep stoten door richting de kwartfinale van het toernooi in Azerbeidzjan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner