08.05.2016 11:32

Overleden Ekeng voelde zich moe voor duel

Er is een flinke discussie ontstaan over de rechten van spelers in Roemenië na het overlijden van Patrick Ekeng. De middenvelder zakte in elkaar tijdens een competitiewedstrijd van Dinamo Boekarest en overleed op 26-jarige leeftijd.

In 2012 overleed de Nigeriaanse Henry Chinonso Ihelewere tijdens een oefenwedstrijd in Roemenië en omdat medische hulp toen pas heel laat op gang kwam, boog de Roemeense voetbalbond zich over de kwestie van medische voorzieningen tijdens wedstrijden. Er werd een plan ingesteld waarbij niet alleen de voorzieningen van clubs tijdens een wedstrijd van hoge kwaliteit was, maar ook de voorzieningen bij de clubs zelf. Dit plan werd echter niet aangenomen, vanwege de hoge kosten die het met zich meebracht.

Nu er weer een sterfgeval heeft plaatsgevonden in Roemenië, laait de discussie weer op. Ook omdat de oudere zuster van Patrick Ekeng aan de BBC vertelt dat Ekeng zelf voor de wedstrijd aangaf dat hij eigenlijk niet kon spelen. "Hij vertelde aan zijn beste vriend dat hij niet in staat was om te spelen, hij zei dat hij erg moe was. Het is erg pijnlijk dat hij een familie achterlaat, het voelt als een nachtmerrie." Ekeng kwam tijdens een duel in de kampioenspoule van Roemenië als invaller in het veld, maar zakte een paar minuten later al in elkaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner