08.05.2016 16:30

FC Groningen bereikt play-offs dankzij zege

FC Groningen is verzekerd van deelname aan play-offs voor Europees voetbal. In de eigen Euroborg wonnen de Groningers met 2-1 van Heracles Almelo.

Heracles Almelo-trainer John Stegeman spaarde tegen FC Groningen enkele basiskrachten met het oog op de play-offs, waarvan de Almeloërs van tevoren al zeker waren. Zo zat topscorer Wout Weghorst op de bank en mochten Ramon Zomer en Mark-Jan Fledderus de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Aan de kant van Groningen gokte trainer Erwin van de Looi op een bevlieging van Oussama Idrissi.

Het duel in de Euroborg was allesbehalve een spektakel te noemen. In de openingsfase lag het initiatief bij Heracles Almelo. De bezoekers kwamen een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander. Dat gebeurde voornamelijk in de persoon van Thomas Bruns. Die een ogenschijnlijk gevaar schot op het laatste moment geblokt zag worden door een verdediger van Groningen.

De thuisploeg begon pas in het laatste kwartier voor rust meer aanstalten te maken om een doelpunt te maken. Het zorgde direct voor dreiging in de zestien van Heracles, waar Idrissi een paar gevaarlijke voorzetten afleverde. In die fase van de wedstrijd leek Heracles zoekende en was het voor de ploeg uit Overijssel zorgen zonder schade de rust te halen.

Pas in de tweede helft kwam er echt leven in de brouwerij. Rasmus Lindgren nam als een echte aanvoerder zijn team bij de hand tegen Heracles. De middenvelder tekende voor zowel de 1-0 als de 2-0 door van dichtbij raak te schieten. Illias Bel Hassani deed met een lage schuiver nog wat terug, maar het mocht niet meer baten.

Dankzij de overwinning is FC Groningen verzekerd van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Een knappe prestatie van Groningen nadat het een mindere fase had nadat Van de Looi zijn vertrekt bekendmaakte.