08.05.2016 16:30

FC Twente houdt Vitesse van play-offs af

Door een gelijkspel is het seizoen van Vitesse in mineur geëindigd. De Arnhemmers hadden nog kans op deelname aan de play-offs, maar een gelijkspel tegen FC Twente was zondag niet genoeg: 2-2.

Vitesse wist van tevoren wat het te doen stond in De Grolsch Veste. De Arnhemmers moesten minimaal winnen om een kans te maken op de play-offs en daarbij hopen op puntenverlies van de concurrentie. FC Twente speelde de laatste speelronden nergens meer voor en dat was tegen Vitesse niet anders.

Twente begon uiterst beroerd aan de wedstrijd. Doelman Nick Marsman was enkele keren flink aan het grabbelen. Daardoor kwam na drie minuten al de treffer van Vitesse tot stand. De sluitpost zat mis bij een corner, waarna de bal via het been van Bruno Uvini over de doellijn rolde. Een snelle voorsprong waarop Vitesse hoopte. De Arnhemmers waren geruime tijd de bovenliggende partij.

Uit het niets kwam FC Twente op gelijke hoogte. Zakaria El Azzouzi draaide goed weg bij zijn tegenstander en werkte de bal uiterst fraai in de verre hoek. Beide ploegen waren voor rust dicht bij een voorsprong. Hakim Ziyech raakte de paal vanuit een vrije trap, terwijl Valeri Qazaishvili zijn inzet via de handschoenen van Marsman op de lat zag belandden.

Ook in de tweede helft kwam beide ploegen nog een keer tot scoren. Vitesse was de bovenliggende partij en dat betaalde zich na een uur spelen uit. Yuning Zhang werd op maat bediend met een voorzet vanaf de rechterkant. Vanaf vijf meter kopte de Chinees de bal achter Marsman. Chinedu Ede bracht de stand gelijk door een mooie boogbal over de uitkomende Eloy Room.

Omdat Vitesse in de slotfase alles of niets ging spelen, kreeg Twente mogelijkheden een zege uit het vuur te slepen. Zo schoot Hakim Ziyech de bal oog in oog met de keeper rakelings langs de kruising. Vitesse komt uiteindelijk twee punten te kort om deelname aan de play-offs af te dwingen. FC Twente eindigt op een dertiende plek.