13.05.2016 20:40

Zidane: "Geen aanmoedigingspremie Granada"

Zinédine Zidane ontkent dat Real Madrid een aanmoedigingspremie aan Granada heeft beloofd. Het al uitgespeelde Granada neemt het zaterdag op tegen FC Barcelona, dat enkel bij puntenverlies de titel kan verspelen aan Real Madrid.

"Ik weet niet waar je het over hebt", antwoordde Zidane toen hem werd gevraagd naar een mogelijke aanmoedigingspremie voor Granada. Zo'n financiële prikkel is verboden door de Spaanse voetbalbond. "Het enige waar ik mee bezig ben, is dat wij zaterdag onze wedstrijd winnen van Deportivo La Coruña. Dat wordt moeilijk zat."

Doelman Ivan Kelava van Granada liet onlangs nog weten dat hij wel hoopt op een aanmoedigingspremie. De goalie wist waarschijnlijk niet dat het verboden is. "Mijn teamgenoten zeggen dat aanmoedigingspremies hier de normaalste zaak van de wereld zijn. Dus misschien zou Real ons een bonus kunnen geven om Barcelona de voet dwars te zetten."

FC Barcelona, dat na een mindere periode weer in goede vorm verkeert, heeft voorafgaand aan de laatste speelronde een voorsprong van een punt op Real Madrid. De Madrilenen spelen zaterdag gelijktijdig met FC Barcelona de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner