14.05.2016 10:31

Ki mist wedstrijd tegen City om bizarre reden

Sung-yueng Ki meldt zich in Londen voor de competitiewedstrijd van Swansea City tegen Crystal Palace. (28-12-2015)
Sung-yueng Ki meldt zich in Londen voor de competitiewedstrijd van Swansea City tegen Crystal Palace. (28-12-2015)

Blessures en schorsingen zijn de meest gebruikelijke redenen dat een speler een wedstrijd van zijn club moet missen. Sung-yueng Ki, middenvelder van Swansea City, is er dit weekend echter niet bij omdat hij in militaire dienst moet.

Swansea City neemt het in de laatste speelronde van de Premier League op tegen Manchester City, maar Ki is door zijn club alvast naar Zuid-Korea gestuurd. In dat land is het verplicht om voor je 29e twee jaar in militaire dienst te hebben doorgebracht. Voor Ki, die 27 is, begint de tijd te dringen. De voetballer hoeft, gelukkig voor Swansea City, geen twee jaar in dienst.

In 2012 behaalde de voetballer namelijk met het Olympische elftal van Zuid-Korea de derde plaats op de Olympische Spelen. Het land besloot hierop dat de selectie die de bronzen medaille pakte maar vier weken in dienst moest. Swansea City speelt in Engeland nergens meer voor, de ploeg staat in de middenmoot en kan alleen nog maar wat plaatsen stijgen of zakken. 

Door deze situatie heeft de ploeg uit Wales besloten om Ki nu alvast weg te sturen, zodat hij na zijn dienstplicht de voorbereiding op het nieuwe seizoen volledig mee kan maken. De middenvelder speelt sinds 2010 in Europa en kwam tot ruim tweehonderd wedstrijden in Schotland en Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner