14.05.2016 11:37

Rutten verklaart avontuur: "Nieuwsgierig"

Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt bedenkelijk na het competitieduel met Vitesse. (11-05-2015)
Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt bedenkelijk na het competitieduel met Vitesse. (11-05-2015)

Na een periode van één jaar zonder club verraste trainer Fred Rutten met een vertrek naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij Al Shabab Al Arabi gaat coachen. De oud-trainer van onder andere FC Twente, Vitesse, Schalke 04 en Feyenoord is vooral nieuwsgierig.

"Toen ik naar Vitesse ging, was ik nieuwsgierig om te werken met een buitenlandse eigenaar. Bij Feyenoord was ik nieuwsgierig naar de grootte van de club. En nu ben ik nieuwsgierig naar het avontuur. Ik heb altijd gezegd dat ik een keer iets heel anders wilde. Iets ver weg, in een andere omgeving. En dit is totaal iets anders", stelt Rutten in gesprek met de Tubantia.

De trainer pakte aan het einde van het vorige seizoen zijn biezen, nadat hij met Feyenoord de play-offs in moest na een keiharde nederlaag bij PEC Zwolle. Sindsdien was het stil rondom Rutten, die zijn hele voetbalcarrière uitkwam voor FC Twente. Rutten is nog altijd geliefd in Enschede en veel fans zagen hem graag terugkeren. "Ik ben nu niet gevraagd, dan hoef ik daar ook niet over na te denken", is Rutten echter overduidelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner