15.05.2016 16:08

Dekker: "Ik voel alleen liefde voor Ajax"

Vince Gino Dekker (19) staat te boek als één van de grootste talenten op De Toekomst, maar heeft nog maar een contract voor één seizoen. De linksbuiten speelde zijn wedstrijden dit seizoen voor de Ajax A1, terwijl generatiegenoten de stap omhoog wél maakten. Dekker voelt liefde voor Ajax, maar Ajax liet nog niets horen. Voetbal.com sprak met Dekker over zijn toekomst bij Ajax en zijn rol als linksbuiten.

De positie op de flanken is flink vertegenwoordigd in Ajax 1. Daarnaast staan de spelers vanuit de jeugd te dringen om aan te sluiten, terwijl ook Queensy Menig en Sheraldo Becker terugkomen van een verhuurperiode bij PEC Zwolle. Dekker voelt er nog weinig voor om de situatie te ontvluchten via een uitleenbeurt. "Ik wil gewoon slagen bij Ajax. Als dat niet lukt moet het via een andere weg. Ik heb nog een contract voor één jaar, maar ik heb nog niks van Ajax gehoord. Mijn intentie is om te blijven."      

Op zevenjarige leeftijd maakte Dekker de overstap van Ermelo naar Amsterdam. Met zijn goede linkerbeen maakte hij indruk, waarna Dekker alle jeugdelftallen van zijn grote liefde doorliep. "Ajax is de enige club in Nederland waar ik liefde voor heb. Zo lang mogelijk bij Ajax blijven zou voor mij fantastisch zijn. Ik zit al vanaf de F1 bij Ajax en mijn hele familie is ook voor de club. Dan zou ik het mooi vinden om te kunnen schitteren op het veld voor Ajax."

Dit seizoen moest Dekker het nog laten zien in de A1. Zo speelde hij alle wedstrijden in de Youth League en had hij met zijn rushes langs de zijlijn en zijn vele assists een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de A1. Na een beslissingswedstrijd tegen PSV mocht Dekker als aanvoerder de schaal omhoog houden. "Ik doe gewoon mijn best in de A1 en meer kan ik niet doen. Ik ben belangrijk geweest en dat was mijn doelstelling. Die doelstelling lag niet op Jong Ajax of Ajax 1. Volgend jaar ga ik wel naar Jong Ajax en kijken we wat de mogelijkheden zijn. Voor Vaclav en Donny (Černý  en Van de Beek, red.) is het geweldig dat zij de stap naar het eerste wel hebben gemaakt. Ik voetbalde vorig jaar nog met ze en dat zij nu die stap maken is mooi. En Nouri is een fantastisch talent, die komt er ook wel."

Dat Dekker nog een klassieke linksbuiten is, wordt bij Ajax ook wellicht als een minpunt gezien. De Amsterdammers spelen al jaren met een rechtspoot op links. Dat is een trend die in de hele voetballerij te zien is. "Ik vind dat ook goed en mooi. Het is leuk om naar te kijken en het is ook functioneel. Alleen ben ik niet zo. Ik ben meer van het buitenom gaan en dan een voorzet. Ajax heeft vaak linksbuitens die naar binnen gaan. Ik ben een ander type voetballer en ik weet niet of dat Ajax wel ligt."

Door: Pim Westenberg

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner