16.05.2016 12:59

Europese Gouden Schoen voor Suárez

Luis Suárez heeft de Gouden Schoen gewonnen. Met veertig doelpunten dit seizoen was de oud-spits van Ajax de meest trefzekere speler van Europa. In de laatste wedstrijd van het seizoen was Suárez met drie doelpunten de grote man bij Barcelona. Met zijn doelpunten haalde Barcelona de Spaanse titel binnen.

Het is niet de eerste keer dat Suárez de Gouden Schoen wint. In 2014 ontving de Uruguayaan ook de Gouden Schoen. Toen wist de goalgetter als spits van Liverpool 31 keer het net te vinden. De prijs moest overigens wel gedeeld worden, want ook Cristiano Ronaldo kwam op dat aantal doelpunten uit aan het einde van de rit.

Achter Suárez eindigde Gonzalo Higuain als tweede in het klassement. De Argentijnse aanvaller scoorde voor zijn club Napoli 36 keer. Cristiano Ronaldo werd met één doelpuntje minder dan Higuain derde. De Portugeese vedette maakte 35 doelpunten. De eerste Nederlander op de lijst is Vincent Janssen. De topscorer van de Eredivisie staat op een zeventiende plaats met 27 doelpunten. Doelpunten in de redivisie tellen echter minder zwaar mee voor het klassement dan die in de grootste Europese competities.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner