18.05.2016 14:52

Nederland U17 verliest in halve finale

Tahith Chong kijkt ontevreden tijdens het competitieduel Feyenoord B1 - Ajax B1 (23-01-2016)
Tahith Chong kijkt ontevreden tijdens het competitieduel Feyenoord B1 - Ajax B1 (23-01-2016)

Nederland U 17 is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het Europees Kampioenschap. In de halve finale was Portugal met 2-0 te sterk voor Oranje.

De eerste kans was nog wel voor de Nederlanders. Tahith Chong dribbelde tot de achterlijn en zette de bal knap voor. De bal werd echter door alles en iedereen gemist waardoor het niks opleverde. De Portugezen reageerden gelijk maar tot gevaarlijke schoten leidde het niet.

Portugal U 17 kwam steeds beter in de wedstrijd, Nederland probeerde wel op te bouwen maar ze werden zo vroeg gestoord dat de bal vaak blind naar voren werd geschoten. De aanhoudende druk van Portugal dwong Nederland ertoe meer overtredingen te maken. In de 25e minuut werd het Oranje fataal. Een indraaiende vrije trap van Ruben Vinagre werd ingekopt door spits Gomes: 1-0.

Diezelfde Gomes schrok zich enkele tellen later een hoedje toen hij uit het niets de bal op één meter van de goal in zijn voeten kreeg. Keeper Van de Meulenhof reageerde alert waardoor de gevaarlijke spits zijn kans niet kon verzilveren.

De tweede helft was ook gelijk voor de Portugezen. Nadat Jordy Wehrmann een overtreding beging, was de vrije trap die daarop volgde voor de Portugezen gelijk raak. Gelukkig voor de Nederlanders was er vlak daarvoor gefloten voor buitenspel waardoor het verschil één doelpunt bleef.

In de 55e minuut was het alsnog raak. José Gamos had een mooie opening in huis richting Diogo Dalot. De Portugees had een fraaie actie en schoot strak in de linkerhoek raak: 2-0.

Nederland probeerde het via invaller Kluivert nog wel, maar Portugal was oppermachtig en behaalde verdiend de finale. Daar treffen ze de leeftijdsgenoten uit Spanje of Duitsland. Die spelen later vandaag de andere halve finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner