19.05.2016 14:00

Suárez meest waardevolle speler van Europa

Luis Suárez mag zich de meest waardevolle speler (MVP) van de grote competities in Europa noemen. Met veertig doelpunten en zestien assists blijft hij de concurrentie voor.

Suárez (56)
Suárez kende een uitstekend seizoen in dienst van FC Barcelona. De aanvaller vormde een dodelijk trio met Lionel Messi en Neymar. Door zijn grote aantal doelpunten en vele assists blijft hij in de Spaanse competitie nummer twee Cristiano Ronaldo voor. De Portugees scoort tien punten minder dan de voormalig speler van FC Groningen, Ajax en Liverpool. Suárez bekroonde zijn seizoen door een hattrick te scoren in het kampioensduel van Barça tegen Granada (0-3).
>>Bekijk hier het MVP-klassement van de Primera División

Ibrahimović (54)
In de Franse competitie staat er geen maat op Zlatan Ibrahimović. De Zweeds international is verreweg de meest invloedrijke speler van de Ligue 1. Zlatan was afgelopen seizoen goed voor 38 doelpunten en zestien assists. Hij scoorde daardoor 27 punten meer dan de nummer twee in het MVP-klassement van Frankrijk: Ángel Di María. Zijn teamgenoot bij Paris Saint-Germain. Hij scoort echter twee punten minder dan Suárez. Zlatan nam in stijl afscheid van PSG door in het laatste duel tweemaal te scoren.
>>Bekijk hier het MVP-klassement van de Ligue 1

Higuaín (39)
Vorig seizoen liep Gonzalo Higuaín ogenschijnlijk gefrustreerd rond in de Italiaanse competitie. De spits van Napoli had veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen. Deze voetbaljaargang toonde hij zich een ware doelpuntenmachine. De Argentijn gaf slechts drie assists, maar staat door zijn 36 goals bovenaan in het klassement van de Serie A. Bovendien schoot hij het record in Italië uit de boeken met de meeste goals in één seizoen op het hoogste niveau.
>>Bekijk hier het MVP-klassement van de Serie A

Vardy (36)
No party without Jamie Vardy was dit seizoen het motto in de Premier League. De spits van Leicester City toonde zich op 28-jarige leeftijd een geboren doelpuntenmaker. Hij verbrak onder meer het record van Ruud van Nistelrooy van meeste wedstrijden op rij met een doelpunt. Uit het klassement van de Premier League is op te maken dat Leicester terecht kampioen is geworden. Nummer twee is namelijk teamgenoot Riyad Mahrez met zeven punten minder dan Vardy.
>>Bekijk hier het MVP-klassement van de Premier League

Lewandowski (33)
In de Bundesliga zijn de verschillen minder groot dan in de andere competities. Maar als het aankomt op het maken van doelpunten is Robert Lewandowski van wereldklasse. De aanvaller van Bayern München maakte afgelopen seizoen dertig goals en gaf drie assists. Daarmee blijft hij concurrent Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund met drie punten voor. Mede dankzij de inbreng van de Pool kende Bayern wederom een probleemloos seizoen in Duitsland.
>>Bekijk hier het MVP-klassement van de Bundesliga

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner