20.05.2016 13:40

Löw hoopt op zomerse transfer voor Götze

Mario Götze kan lachen tijdens het oefenduel Bayern München - AS Monaco. (04-08-2015)
Mario Götze kan lachen tijdens het oefenduel Bayern München - AS Monaco. (04-08-2015)

Joachim Löw zou een vertrek van Mario Götze bij Bayern München toejuichen. De Duitse bondscoach ziet dat de middenvelder zelden speelminuten krijgt bij de Duitse grootmacht en denkt dat een zomerse vertrek de beste oplossing is.

In gesprek met Süddeutschen Zeitung vertelde Löw dat een transfer veel kan doen voor de voetbalcarrière van Götze: "Soms kan een transfer nieuwe krachten losmaken. Kijk naar de ontwikkeling van Toni Kroos." Kroos ging in 2014 van Bayern naar Real Madrid en werd een vaste waarde in Spanje. "Ook in München was hij al goed, maar in Madrid heeft hij daarna een volgende stap gezet. Een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen kunnen voor nieuwe stimulansen zorgen."

Het contract van Götze loopt nog een seizoen door bij Bayern München. Toch zou een zomerse overstap dus de voorkeur hebben voor Löw. Götze, de maker van het winnende doelpunt in de WK-finale van 2014, stond slechts elfmaal in de basis dit seizoen. "Ik wil geen kritiek leveren op de club of op trainer Pep Guardiola, maar Götze heeft een coach nodig die hem hoe dan ook in zijn basisopstelling wil hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner