21.05.2016 13:34

Barcelona tekent miljoenencontract met Nike

FC Barcelona heeft een nieuw megacontract getekend met kledingsponsor Nike. Het merk betaalt naar verluidt ruim honderd miljoen euro per jaar via de nieuwe deal. Nike staat al sinds 1998 op het shirt van de Catalanen. Ter vergelijking: de totale jaaromzet van Ajax bedraagt ook ongeveer honderd miljoen euro.

De Spaanse ploeg maakt geen bedragen bekend, maar volgens goed ingevoerde bronnen gaat het om een jaarlijks bedrag van 105 miljoen euro, voor een periode van tien jaar. Dit bedrag kan ook nog eens oplopen, als de Catalanen goed presteren in de komende seizoenen. Details zijn niet bekend, maar als FC Barcelona schittert in Spanje en Europa, loopt het bedrag van 105 miljoen euro op naar 155 miljoen euro.

Vorig jaar maakte FC Barcelona al bekend dat het een deal had met shirtsponsor Qatar Airways. De vliegtuigmaatschappij betaalde een kleine honderd miljoen euro om drie seizoenen op het shirt van FC Barcelona te staan. De formatie van Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar werd dit seizoen kampioen in Spanje en kan ook de Spaanse beker winnen, maar werd in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Atlético Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner