21.05.2016 14:01

Geen Dybala en Tévez op de Copa América

Gerardo Martino, de bondscoach van Argentinië, heeft twee doelpuntenmachines niet opgenomen in zijn selectie voor de Copa América. Paulo Dybala van Juventus en Carlos Tévez van Boca Juniors spelen niet op het eindtoernooi in de Verenigde Staten.

Argentinië speelt op het Amerikaanse toernooi tegen Bolivia, Panama en Chili in de groepsfase, maar heeft daar Dybala en Tévez dus niet bij nodig. De spits van Juventus scoorde dit seizoen negentien doelpunten in de Serie A en was ook vier keer trefzeker in andere competities, waaronder de Champions League. Tévez, oud-speler van Juventus, staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Boca Juniors in zijn thuisland en liet de afgelopen maanden zien dat hij het scoren niet verleerd is.

De kleine aanvaller scoorde sinds zijn terugkeer bij de club achttien keer in 39 wedstrijden. Argentinië beschikt zonder Dybala en Tévez echter ook over twee uitstekende spitsen. Gonzalo Higuaín (SSC Napoli, 36 doelpunten in de Serie A) en Kun Agüero (Manchester City, 24 doelpunten in de Premier League) moeten voor de goals zorgen, terwijl spelers als Lionel Messi, Javier Mascherano, Angel Di María en Ezequiel Lavezzi er ook bij zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner