21.05.2016 15:58

CSKA Moskou sleept kampioenschap binnen

De spelers van CSKA Moskou staan klaar voor de laatste groepswedstrijd van de Champions League, uit tegen PSV. (08-12-2015)
De spelers van CSKA Moskou staan klaar voor de laatste groepswedstrijd van de Champions League, uit tegen PSV. (08-12-2015)

Voor de derde keer in de laatste vier jaar is CSKA Moskou de beste in Rusland. De ploeg, met onder andere Pontus Wernbloom (ex-AZ) en Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo) in de gelederen, won op de laatste speeldag en stelde zo het kampioenschap veilig.

De ploeg uit de hoofdstad van Rusland eindigde het seizoen met 65 punten uit dertig competitiewedstrijden. Daarmee staat het twee punten boven FK Rostov, de grote verrassing in de Russische competitie. Door het kampioenschap is CSKA Moskou volgend seizoen verzekerd van Champions League-voetbal, de nummer twee van de competitie gaat het kwalificatietoernooi in.

FK Rostov is een mogelijke tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers werden ook tweede dit seizoen en moeten via de derde voorronde en play-offs de groepsfase zien te halen. Fedor Smolov, oud-speler van Feyenoord, werd met twintig doelpunten topscorer van de Premier Liga. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner