21.05.2016 23:19

Morata goudhaantje Juventus in Coppa Italia

Álvaro Morata kan na zaterdagavond helemaal niet meer stuk bij de supporters van Juventus. Zij zagen de spits als invaller het enige doelpunt maken in de finale van de Coppa Italia tegen AC Milan: 1-0. Een wedstrijd met veel strijd en passie, maar door weinig echte kansen mondde het uit in een verlenging.

Leonardo Bonucci moest aan de kant van Juventus de bekerfinale aan zich voorbij laten gaan. De verdediger mocht vanwege een schorsing niet in actie komen. Aan de kant van AC Milan was de basisplaats van rechtsback Davide Calabria opvallend te noemen. De negentienjarige verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van Milan en nam de plek in van de afwezige Ignazio Abate.

In de eerste helft was duidelijk dat AC Milan voornamelijk streed om een ticket voor Europees voetbal. In de Serie A lukte het de Milanezen niet die ticket te bemachtigen. Voor Juventus was het een kans de dubbel te pakken. AC Milan moest het spel maken van de Oude Dame en probeerde in de openingsfase het tempo hoog te houden. Juventus kwam er aanvallend niet aan te pas. Milan zette vroeg druk op de ploeg uit Turijn, die nauwelijks over de middenlijn kwam.

Giacomo Bonaventura had voor rust twee mogelijkheden om AC Milan op voorsprong te zetten. Een voorzet vanaf de rechterkant werkte hij bij de eerste paal net naast. Een schot vanuit de tweede lijn vloog daarna rakelings over het doel van keeper Neto. Paul Pogba en Paulo Dybala, die voor de creativiteit bij Juventus moesten zorgen, kwamen in de eerste helft niet in het spel voor door het vroege storen van AC Milan.

Aan het begin van de tweede helft leek Juventus zowaar aanvallende intenties te hebben. Desondanks was de ploeg uit Turijn alleen gevaarlijk door een van richting veranderde voorzet van Paul Pogba. Goalie Giacomo Donnarumma lag in de korte hoek goed in weg. Uiteindelijk was het toch weer AC Milan dat voornamelijk het balbezit had, maar wederom niet tot uitgespeelde kansen kwam. Een verlenging was dan ook het logische gevolg.

Met hun laatste energie kregen Juventus en AC Milan een goede kans op een doelpunt. Pogba zag zijn schot vanaf twintig meter nog net uit het doel worden getikt, terwijl een omhaal van Carlos Bacca op het dak van het doel belandde bij Juventus. Het was een invaller die Juventus op voorsprong zette. Met zijn eerste balcontact schoot Alvaro Morata de Oude Dame naar een 1-0 bekerwinst op AC Milan.

Door: Robin Tibbe