22.05.2016 09:56

Guardiola vertrekt met een lach en een traan

Voor Pep Guardiola zit zijn avontuur in Duitsland er definitief op. De trainer van Bayern München staat volgend seizoen aan het roer bij Manchester City, maar sloot met de Beierse formatie op mooie wijze af met bekerwinst.

"Ik ben zeer tevreden op deze manier af te zwaaien", laat een geëmotioneerde Guardiola weten na de winst op Borussia Dortmund. In honderdtwintig minuten voetbal scoorden de Duitse topclubs niet, waarna penalty's de beslissing brachten. Bij Borussia Dortmund misten Sven Bender en Sokratis Papastathopoulos, terwijl bij Der Rekordmeister alleen Joshua Kimmich de strafschop niet benutte. Hierdoor trok Bayern München aan het langste eind in de finale van de DFB-Pokal.

"Voor mij waren deze drie jaren voortreffelijk. Ik zal de spelers gaan missen. Het heeft me veel plezier gegeven." Guardiola tekende eind vorig jaar een driejarig contract bij Manchester City. Zijn opvolger werd ook meteen gepresenteerd, Carlo Ancelotti komt naar Duitsland toe om Bayern München naar nieuwe successen te loodsen. De club werd dit seizoen wederom kampioen in Duitsland, maar werd in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner