22.05.2016 21:16

Ten Hag woedend op KNVB: "Het zit niet mee"

FC Utrecht heeft zich na een sterk seizoen niet kunnen plaatsen voor Europees voetbal. Zowel de bekerfinale als de play-offs werden verloren, waardoor de Utrechters met lege handen staan.

Heracles Almelo was in de Galgenwaard met 0-2 te sterk, waardoor Utrecht niet Europa in zal gaan. Volgens FC Utrecht-trainer Ten Hag was de zege van de Almeloërs niet verdiend. "Over twee wedstrijden hebben we Heracles onze wil opgelegd. Er zijn maar een paar momenten dat Heracles de wedstrijd heeft gecontroleerd. Er was maar één ploeg die speelde", aldus de trainer tegen RTV Utrecht.

Een belangrijk moment in de wedstrijd was de afgekeurde goal van Willem Janssen. Zijn kopbal werd door scheidsrechter Björn Kuipers ten onrechte afgekeurd. "Dat was een reglementair doelpunt. In wedstrijden als deze ligt het dicht bij elkaar en moet je het geluk aan je zijde hebben. Dat moet je ook afdwingen, maar dan reken je wel op de kwaliteit van de arbitrage en die liet ons in de steek."

Naast de arbitrage, moet ook de KNVB het ontgelden door de 46-jarige trainer. Er was bonje met de licentiecommissie, waardoor het nog voor de uitkomst van de wedstrijd de vraag was of FC Utrecht zou mogen instromen in de Europa League. "Het heeft het hele seizoen al niet meegezeten met de KNVB. Nu weer met die licentie-zaak. Dat moeten we evalueren. Maar één ding is duidelijk en dat is er dat er nadrukkelijk naar de rol van de KNVB moet worden gekeken. En dan praat ik in het belang van het hele Nederlandse voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner