22.05.2016 23:06

Falkenburg wilde heft in eigen hand houden

Erik Falkenburg schoot Willem II veilig tegen NAC. De aanvaller kroonde zich tot matchwinner in een duel dat voor Willem II mogelijk nergens om ging. Toch wilde Falkenburg het zekere voor het onzekere nemen.

Door de degradatie van FC Twente was Willem II veilig in de nacompetitiewedstrijd tegen NAC. Aangezien de Tukkers de straf aanvechten, wilde Falkenburg zelf zorgen voor het lijfsbehoud. "We konden het niet geloven, maar we wilden nog steeds zelf winnen om er zeker van te zijn", aldus Falkenburg tegen Omroep Brabant.

"Deze wedstrijd hebben we gespeeld als elke andere wedstrijd. Als je het benadert als een finale, met die spanning, verstijf je. Ik ben ook blij dat ik niet op de tribune zat, want voor supporters moet het helemaal spannend zijn als je er zelf niets aan kan doen op het veld."

Falkenburg schoot Willem II met twee doelpunten naar een 3-0 voorsprong, waardoor het duel beslist leek. Door een snelle tegentreffer werd het toch nog spannend. "Toen die 3-1 viel zag je ons even schrikken en ook ik dacht: 'het zal toch niet.' Daarna herpakten we ons al snel, wonnen we 'tweede' ballen en wist ik dat we het niet meer uit handen zouden geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner