23.05.2016 09:02

Boëtius: "Voelde dat de twijfels overheersten"

Jean-Paul Boëtius heeft tekst en uitleg gegeven waarom hij besloot Feyenoord te verlaten. De aanvaller van FC Basel voelde niet het nodige vertrouwen van het bestuur. Daarnaast was er naar eigen zeggen geen plan voor hem in Rotterdam.

"Ik wilde slechts één vraag beantwoord zien: geloven jullie nog in mij? En is dat geloof wel echt? Ik ben een gevoelsmens. Ik weet dat je erkenning afdwingt met prestaties", vertelt Boëtius aan de Volkskrant. "Maar ik miste een trainer die tegen me zei: 'ik stel jou op, omdat ik geloof dat jij het verschil kan maken'. Ik kreeg geen bevredigend antwoord, ik voelde dat de twijfels overheersten. En dan gaat het om meerdere gesprekken, ook met technisch directeur Martin van Geel. Het klopte niet."

"Ik vind het jammer dat ik om die reden bij Feyenoord ben vertrokken. Tonny Vilhena zat in hetzelfde schuitje, hij speelde nog minder dan ik. Mede door familieomstandigheden is Tonny in Rotterdam gebleven. Het gaat weer goed met hem, ik denk dat hij naar een grote club vertrekt."

Geld speelt volgens Boëtius geen rol in zijn beslissing. Wel zag hij bij Feyenoord dat aankopen altijd meer geld verdienden dan spelers uit de eigen jeugd. "Het is bijna standaard geworden bij Feyenoord dat jonge spelers mede om die reden vertrekken. Je zou denken dat het kwartje eens moet vallen bij de directie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner