23.05.2016 13:30

Hofstede baalt van KNVB: "Onmenselijk"

Peter Hofstede is aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)
Peter Hofstede is aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel Excelsior - De Graafschap. (29-08-2015)

Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, baalt van de KNVB. De voetbalbond kwam maandag namelijk met het nieuws dat De Graafschap is gedegradeerd, tenzij FC Twente alsnog wordt teruggezet.

De Graafschap kan nu geen beleid voeren. "We kunnen nu niets doen", aldus Hofstede tegenover De Gelderlander. "We willen met spelers in gesprek, maar dat gaat niet als ze niet weten of we in de Ere- of Eerste Divisie spelen in het nieuwe seizoen. Die spelers gaan dan natuurlijk ook verder kijken. En we hebben geen idee hoe lang dit gaat duren. FC Twente kan nog in hoger beroep gaan en ook de KNVB kan nog beroep aantekenen. Voor De Graafschap is dit een onwerkbare en onmenselijke situatie."

Cas Peters en Thijs Bouma hebben een clausule in het contract staan, waardoor ze bij degradatie transfervrij kunnen vertrekken. "Maar ik weet niet of ze dat nu ook daadwerkelijk zijn." De clubleiding van De Graafschap bekijkt momenteel wat de mogelijke juridische stappen kunnen zijn tegen het besluit van de voetbalbond. "En dinsdag is de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist. Daar staat dit punt ook op het programma", aldus Hofstede.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner