23.05.2016 14:49

Tapia zeurt niet: "Zie het nut daar niet van in"

Renato Tapia laat zich van zijn stoere kant zijn tijdens de presentatie bij Feyenoord. (27-01-2016)
Renato Tapia laat zich van zijn stoere kant zijn tijdens de presentatie bij Feyenoord. (27-01-2016)

Renato Tapia komt na zijn transfer van FC Twente naar Feyenoord amper aan spelen toe, maar de middenvelder annex verdediger uit Peru zeurt niet. Tapia werkt hard op de training en probeert op die manier zijn plaats in het elftal af te dwingen.

Tapia heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst niet om uitleg gevraagd. "Ik zie het nut daar niet van in", aldus Tapia tegenover Hand in Hand. "Ik houd er niet van om te gaan zeuren bij de trainer. Hij kiest voor een elftal en daar heb ik het mee te doen. Ik weet dat sommige voetballers vinden dat ze recht op uitleg hebben, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik neem het zoals het is en werk hard op de training."

"Het zit niet in de aard van de Peruviaan om verhaal te gaan halen", vervolgt Tapia. "Daarvoor staan we relaxed genoeg in het leven, denk ik. Wij zijn geen opgewonden standjes die continue willen weten waarom alles gaat zoals het gaat. We leven van dag tot dag en daar proberen we elke keer het beste uit te halen. Ik heb mijn best gedaan tijdens de training en dat was voorlopig niet genoeg om opgesteld te worden. Oké, dan weet ik dat dus. Moet ik nog harder mijn best doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner