24.05.2016 09:30

Schmeichel: "Het is een dappere beslissing"

Peter Schmeichel, oud-doelman van onder meer Manchester United, noemt de aanstaande aanstelling van José Mourinho als trainer van Manchester United een dappere beslissing van de clubleiding. Volgens Schmeichel is de aanstelling van Mourinho alleen te laat.

"Manchester United heeft altijd bovenaan het lijstje gestaan van Mourinho", aldus de Deen tegenover de BBC. "Nu heeft hij de kans. De keuze voor Mourinho is geen makkelijke voor de eigenaars en clubleiding. Want als hij de juiste man was geweest, dan hadden ze hem al eerder moeten halen. Nu hebben ze de man die verondersteld de grootste manager ter wereld is, die ene die Manchester United kan redden. Het is een dappere beslissing, maar wel eentje die veel te laat is genomen."

"Hij heeft dingen aangepakt op een manier die niet past bij hoe Manchester United het ziet", vervolgt Schmeichel. "Dat zal ongetwijfeld zijn besproken, ook met Sir Alex Ferguson en Sir Bobby Charlton. Zonder hun instemming zal het niet gebeuren. Daarom zeg ik dat het een goede keuze is als hij komt. Hij moet wel terug naar de normen en waarden van de club: een zeer sterk team met spannende spelers die kansen creëren en doelpunten maken. Dat ontbrak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner