24.05.2016 12:05

Go Ahead-voorzitter: "Ronduit schandalig"

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Go Ahead Eagles - Roda JC Kerkrade (03-05-2014).
Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Go Ahead Eagles - Roda JC Kerkrade (03-05-2014).

Go Ahead Eagles-voorzitter Erwin Lugt is van mening dat de hooligans die in Doetinchem slaags raakten met de spelers van Go Ahead Eagles hard aangepakt moeten worden. Go Ahead Eagles gaat wellicht aangifte doen.

"Dit moeten landelijke stadionverboden worden voor deze idioten", aldus Lugt tegenover Voetbal International. "Tien jaar of nog langer. De spelers bezinnen zich nog of ze aangifte gaan doen, net als de fotografen die ook werden aangevallen. Als dat gebeurt, zullen wij ze natuurlijk helpen."

"Het is onbegrijpelijk dat er door De Graafschap niet eerder werd ingegrepen", vervolgt Lugt. "Dat had al gemoeten toen een groep vanuit de hoek langs de lange zijde achter het doel ging staan. Dat ze die gasten vervolgens niet uit het stadion kregen, zodat wij geen feestje met onze supporters konden vieren, is ronduit schandalig."

"Ik heb tientallen reacties van De Graafschap-fans en -medewerkers gehad. Ze schamen zich. Dat is aardig, maar zij hebben hier natuurlijk geen schuld aan. Het bestuur van De Graafschap wel en daar heb ik nog helemaal niets van gehoord. Dat komt misschien nog, maar dat had natuurlijk allang moeten gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner