24.05.2016 15:38

Beker in toekomst wellicht samen met België

De beker staat langs het veld voordat Utrecht en Feyenoord het tegen elkaar opnemen in de bekerfinale. (25-08-2016)
De beker staat langs het veld voordat Utrecht en Feyenoord het tegen elkaar opnemen in de bekerfinale. (25-08-2016)

De KNVB presenteert deze week zijn nieuwe voetbalplan genaamd 'Winnaars van Morgen'. In het 180 pagina’s tellend boek wordt het totale Nederlandse voetbal ter discussie gesteld.

Eén van de aandachtspunten is de opzet van de huidige KNVB-beker. "We zouden een Nederlands/Belgische beker kunnen organiseren", zegt technisch manager Jelle Goes. "Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën."

Er zullen in de Eredivisie en de Jupiler League ook nog hervormingen plaatsvinden. "In mei 2017 moet er echt een nieuwe promotie/degradatieregeling liggen. Want als we blijven doen zoals we het altijd hebben gedaan, worden we niet beter. Maar je begrijpt dat hier veel belangen mee gemoeid zijn. Eredivisie, Jupiler League, tv-zenders. We zijn er wel mee bezig. Iedereen is er van overtuigd dat het anders moet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner