24.05.2016 19:20

Liverpool haalt doelman weg bij FSV Mainz

Loris Karius gaat tijdens de wedstrijd Bayern München - FSV Mainz op zoek naar de bal om een doeltrap te nemen. (02-03-2016)
Loris Karius gaat tijdens de wedstrijd Bayern München - FSV Mainz op zoek naar de bal om een doeltrap te nemen. (02-03-2016)

De tweede zomerversterking van Liverpool wordt ook uit Duitsland gehaald. Doelman Loris Karius is na Joël Matip (Schalke 04) de volgende speler die de overstap naar het team van trainer Jürgen Klopp maakt. Karius (22) moet in Liverpool de concurrentie aangaan met Simon Mignolet.

Karius tekent bij Liverpool een contract dat hem tot medio 2021 in Engeland houdt. Liverpool telt naar verluidt zo'n acht miljoen euro neer voor de jonge Duitse doelman. "Ik heb met de trainer gesproken en had na afloop een goed gevoel over zijn plannen met club en de spelers. Het was een goed gesprek en ik ben overtuigd dat ik de juiste keuze", vertelt Karius op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

Karius heeft ondanks zijn jonge leeftijd de nodige ervaring op het hoogste niveau. Hij miste de afgelopen twee seizoenen slechts één competitiewedstrijd bij FSV Mainz, dat op een knappe zesde plek eindigde in de Bundesliga. De goalie speelde in het verleden twee jaar in de jeugdopleiding van Manchester City, maar keerde in 2011 terug naar Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner