24.05.2016 22:40

Bosz volgt De Boer op als trainer van Ajax

Peter Bosz is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Dat maken de Amsterdammers dinsdagavond via de officiële kanalen bekend. Bosz volgt in Amsterdam Frank de Boer op, die na vijf en een half jaar vertrekt bij Ajax.

Het gerucht dat Bosz in Amsterdam zou tekenen, klonk de laatste dagen steeds sterker. De club en trainer hebben waarschijnlijk bewust gewacht met het brengen van het nieuws. Bosz nam het dinsdagavond namelijk met zijn Maccabi Tel Aviv in de Israëlische bekerfinale op tegen Maccabi Haifa (0-1). Vlak na de verloren bekerfinale kwamen beide partijen met het nieuws.

"Dit is een mooi moment voor mij als trainer. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Om die reden had ik ook een bepaling in mijn contract bij Maccabi op laten nemen, waardoor ik deze stap nu kan maken. Het is eervol dat Ajax mij benaderde voor deze functie", aldus Bosz op de clubsite van Ajax. "Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook. Dat wist ik al, maar dat bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden. Ik had het liefst afscheid van Maccabi genomen met bekerwinst. Het is nu tijd voor vakantie zodat ik daarna vol energie kan beginnen aan de klus in Amsterdam."

Directeur Edwin van der Sar denkt dat Bosz de talentvolle selectie beter kan maken. "De clubs die hij trainde speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. Wij zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt." Bosz neemt assistent Hendrie Krüzen mee naar Ajax. De twee werkten eerder ook samen bij Heracles Almelo en Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner