25.05.2016 20:09

Tadić helpt Servië in oefenwedstrijd aan zege

Dušan Tadić viert zijn treffer tijdens het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion. (16-01-2016)

Dušan Tadić was woensdag de grote man bij Servië in het oefenduel met Cyprus. De aanvaller van Southampton was met een doelpunt en een assist doorslaggevend bij de 2-1 overwinning.

Servië, dat deze zomer net als Nederland niet actief is op het EK, opende in het Gradski Stadion na twee minuten spelen de score. Op aangeven van Tadić maakte Aleksandar Mitrović (Newcastle United) de 1-0. De oud-speler van FC Groningen en FC Twente maakte acht minuten later zelf de 2-0. Het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd werd ook in de eerste helft gescoord. Nikola Maksimović van Torino tekende namens Cyprus voor de 2-1.

Tadić maakte een sterk seizoen mee in het shirt van Southampton. De Serviër was in de Premier League betrokken bij twintig doelpunten (acht goals, twaalf assists) en eindigde met zijn club op een knappe zesde plaats. Tadić kon er echter niet voor zorgen dat hij zich met Servië voor het EK in Frankrijk plaatste.