29.05.2016 22:21

Alavés promoveert naar Primera División

CD Alavés is teruggekeerd naar de hoogste Spaanse divisie. De club won met 2-0 van Numancia, waarmee Alavés zeker is van promotie naar de Primera División.

Zowel de nummer één als de nummer twee uit de Segunda División promoveert naar het hoogste niveau. Door de overwinning is Alavés verzekert van één van die plaatsen. Er staan nog twee wedstrijden op het programma, maar het gat met de concurrentie is groot genoeg.

Wanneer Alavés volgende week op bezoek bij Gimnàstic een punt pakt, wordt de club ook kampioen van de Segunda División. Gimnàstic strijdt nog met Legánes om de overige promotieplaats, waardoor er nog voor veel te spelen is. De nummers drie tot en met zes moeten promotie afdwingen via de play-offs.

Alavés zal in ieder geval promoveren door de zege op Numancia. De club uit de plaats Vitoria-Gasteiz won in het eigen Mendizorroza dankzij doelpunten van Manu Garcia en Raúl Garcia. Na 41 gespeelde wedstrijden betekenden die doelpunten pas de 47ste en 48ste gemaakte treffers van het moeilijk scorende Alavés.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner