31.05.2016 21:37

Europese tegenstanders Ajax allemaal bekend

Ajax weet inmiddels welke ploegen het kan treffen in de derde voorronde van de Champions League. Als nummer twee van de Eredivisie moeten de Amsterdammers twee rondes overleven voor een ticket van de groepsfase.

Qua tegenstanders waren AS Monaco (Frankrijk), FK Rostov (Rusland), Young Boys (Zwitserland) en Steaua Boekarest (Roemenië) al bekend. Nu de play-offs in Griekenland zijn afgelopen, is inmiddels ook de laatste potentiële tegenstander van Ajax bekend: PAOK Saloniki had genoeg aan een gelijkspel tegen Panathinaikos en plaatste zich voor de voorrondes van de Champions League.

Ajax wordt op 15 juli aan één van deze tegenstanders gekoppeld, de wedstrijden in het tweeluik worden op 26/27 juli en 2/3 augustus gespeeld. Afgelopen seizoen werd Ajax aan het Oostenrijkse Rapid Wien gekoppeld, maar toen ging het in de derde ronde al mis. Mocht Ajax komend seizoen de derde voorronde wel doorstaan, speelt het in de play-offs van de Champions League voor deelname aan de groepsfase. AS Roma en Borussia Mönchengladbach zijn mogelijke tegenstanders in die ronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner