02.06.2016 13:44

Keane fileert selectie Ierland na verlies

Roy Keane is aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Everton - Southampton (16.04.2016).
Roy Keane is aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Everton - Southampton (16.04.2016).

Roy Keane was na de nederlaag van Ierland tegen Wit-Rusland (2-1) niet te spreken over zijn selectie. De assistent-bondscoach sprak na afloop tegen de media harde woorden over de Ierse voetballers.

"Ik wilde sommige van ze vermoorden. Maar ik heb dat gevoel achter me gelaten. Ze zouden hun handen moeten dichtknijpen dat ze tot de definitieve selectie behoren. Dit is een reality check voor één of twee spelers die dachten dat ze goede voetballers waren", fileerde de Ier zijn spelers na het verlies tegen Wit-Rusland. Ierland is bezig met de laatste oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK.

Keane wilde geen excuses horen: "Soms dragen we excuses aan voor spelers: 'Ze hebben niet veel gespeeld.' Maar ze trainen wel gewoon, ze nemen nog steeds ballen aan, moeten nog steeds rennen. Ze kunnen nog steeds in redelijke vorm verkeren."

"Je kunt wedstrijdscherpte missen, dat kan je een speler vergeven. Maar je moet jezelf in goede staat brengen. Wees fit. Wees zo sterk als je kan. Eet behoorlijk. Bereid je behoorlijk voor. Je speelt internationaal voetbal. Neem die verdomde bal aan. Pass hem naar je ploeggenoten en als je hem verliest, ren terug en ren terug alsof het je wat kan schelen", zo besloot hij zijn tirade.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner