05.06.2016 13:39

Cruyff ziet landgenoot als opvolger van Bosz

Vitesse-trainer Peter Bosz kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. (19-12-2015)
Vitesse-trainer Peter Bosz kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. (19-12-2015)

Jordi Cruyff moet na het vertrek van Peter Bosz op zoek naar een nieuwe trainer. De verwachtingen zijn hoog, daar de Nederlander een reputatie heeft in het aantrekken van de juiste personen. Dat beseft Cruyff zelf ook, die een landgenoot op zijn lijstje heeft staan.

"Ik heb een naam hoog te houden met het aantrekken van een trainer. Ik heb een paar heel mooie namen aangeboden gekregen, maar voordat ik een beslissing neem, oriënteer ik me heel breed. Een Nederlander? Zou er een weten, maar wie zeg ik niet", zegt de technisch directeur in gesprek met Helden.

De Spanjaard Óscar, coach bij Maccabi in het seizoen 2012/2013, trainde later Watford en Red Bull Salzburg. Zijn opvolger Paolo Sousa vertrok later naar FC Basel, waar hij kampioen mee werd en maakte vervolgens de stap naar Fiorentina, terwijl Pako Ayestarán momenteel trainer is van Valencia en Slaviša Jokanović momenteel Fulham onder zijn hoede heeft.

"Grappig ja, ben ook wel trots op dat lijstje", vervolgt Cruyff. Hij beseft wel dat een absolute toptrainer aantrekken lastig wordt. "Ten eerste kan ik geen echt salaris bieden als in Engeland, Duitsland of Spanje, bovendien moet ik trainers ook overtuigen om naar Israël te komen. Ik zoek trainers die bij de mediterrane mentaliteit en bij mij passen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner