07.06.2016 19:37

Groningen presenteert 'ontbrekende schakel'

Ruben Yttergård Jenssen tekent bij FC Groningen een driejarig contract en wordt aan de pers gepresenteerd. (07-06-2016)
Ruben Yttergård Jenssen tekent bij FC Groningen een driejarig contract en wordt aan de pers gepresenteerd. (07-06-2016)

FC Groningen heeft dinsdag zijn nieuwste aanwinst gepresenteerd. Ruben Yttergård Jenssen (28) komt transfervrij over van 1. FC Kaiserslauteren en heeft in Groningen een contract voor drie seizoenen getekend.

Manager technische zaken Peter Jeltema zegt dat het binnenhalen van de 35-voudig Noors international een duurzaam project was. "Als je het hebt over het onderhouden van een duurzame relatie in de voetballerij, dan is het traject rondom de komst van Yttergard Jenssen hiervan hét voorbeeld."

"Wij hebben heel lang en heel intensief in zijn komst geïnvesteerd", vervolgt Jeltema. "We zijn  uitermate blij dat het ons is gelukt hem naar Groningen te halen. Yttergård Jenssen is een allround, dynamische en zeer ervaren middenvelder. In onze ogen is hij de ontbrekende schakel in de compositie van onze selectie voor het komende seizoen."

Jenssen speelde de afgelopen drie seizoenen bij 1. FC Kaiserslauteren in de tweede Bundesliga. De middenvelder speelde zijn wedstrijden daarvoor voor het Noorse Tromsø IL.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner