08.06.2016 07:27

Broodnodige zege Team USA bij Copa América

De nationale voetblaploeg van de Verenigde Staten heeft de kansen op plaatsing voor de kwartfinales bij de Copa América behouden. De ploeg van coach Jürgen Klinsmann versloeg dinsdag in Chicago Costa Rica met 4-0.

Team USA had het eerste duel in de jubilerende landencompetitie nog verloren van Colombia. Costa Rica was het toernooi in groep A begonnen met een gelijkspel tegen Paraguay. Clint Dempsey bracht het gastland voor een kleine 40.000 toeschouwers in de negende minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong.

Nog voor de pauze bezorgden Jermaine Jones en Bobby Wood de Amerikanen een veilige marge. Bryan Ruiz, ooit de vedette van FC Twente, kopte namens Costa Rico in de 68e minuut nog wel tegen de paal. Invaller Graham Zusi bepaalde kort voor tijd de eindstand op 4-0.