14.06.2016 21:08

Koolwijk vanwege zoon terug naar Nederland

Ryan Koolwijk baalt na de 2-0 nederlaag van FC Dordrecht tegen Feyenoord. (22-11-2014).
Ryan Koolwijk baalt na de 2-0 nederlaag van FC Dordrecht tegen Feyenoord. (22-11-2014).

Ryan Koolwijk heeft mede vanwege zijn zoontje ervoor gekozen om weer terug te keren naar Nederland. De dertigjarige middenvelder speelt de komende drie jaar bij Excelsior, de club waar het ooit allemaal begon voor Koolwijk.

De lange middenvelder speelde de afgelopen anderhalf jaar bij het Slowaakse AS Trenčín. Hij presteerde daar goed, maar wilde weer terug naar Nederland. "Mijn kleine heeft een dag in het ziekenhuis gelegen. Dat was niet heel ernstig. Hij moest voor controle in het ziekenhuis blijven, maar toen ben ik naar Nederland gekomen. Toen kwam ik familie en vrienden tegen. Vanaf dat moment had ik wel zoiets van: ik zou graag terug willen komen", aldus Koolwijk in gesprek met RTV Rijnmond.

"Mijn kleine is drie jaar. Hij gaat binnenkort naar school. Ik wil gewoon een goede thuisbasis voor hem hebben", vervolgt Koolwijk. De middenvelder zegt dat hij ook voor Luigi Bruins terugkeert op Woudestein. "Luigi is een goede vriend van mij. We praten er eigenlijk al jaren over dat het fantastisch zou zijn als we hier samen in het eerste zouden kunnen spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner