15.06.2016 22:10

Weer Nederlander naar Slowaakse competitie

De Slowaakse Super Liga kleurt volgend seizoen oranje. Slovan Bratislava haalde al vier Nederlanders naar de club, waar Joeri de Kamps al speelt, nu maakt ook Rangelo Janga de overstap naar Slowakije. Hij vertrekt van FC Dordrecht naar FK AS Trenčín.

De club uit de Jupiler League meldt woensdagavond dat het een akkoord heeft bereikt met de kampioen van Slowakije. Als Janga de medische keuring doorstaat, tekent hij een driejarig contract bij AS Trenčín, waar landgenoot Gino van Kessel onder contract staat. Mitchell Schet en Ryan Koolwijk speelden afgelopen seizoen ook voor de club, Schet maakt een binnenlandse transfer, Koolwijk keert terug naar Nederland.

Het is voor Janga zijn tweede avontuur in het buitenland, nadat hij eerder al op Cyprus voetbalde bij Omonia Aradippou. De spits kwam afgelopen seizoen tot 34 wedstrijden in het shirt van FC Dordrecht, waarin hij het indrukwekkende aantal van 21 doelpunten scoorde. Daarmee eindigde hij in de top vijf van topscorers in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner